ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Lidmaatschap mbo- en hbo-scholen

Ervaringen van studenten met leerproducten van GGZ Ecademy

Momenteel hebben 4700 studenten van voornamelijk verpleegkundige en social work opleidingen toegang tot de leerproducten van GGZ Ecademy.  De eerste ervaringen zijn positief. Veel gebruikte producten zijn: motiverende gespreksvoering, psychopathologie, persoonlijkheidsstoornissen, stemmingsstoornissen en de leerproducten over herstel.


Lees verder...

10 mbo- en hbo scholen van start met leerproducten van GGZ Ecademy

Sinds 1 augustus zijn 10 mbo- en hbo-scholen gestart met de leerproducten van GGZ Ecademy.


Lees verder...

Meer behoefte aan ggz professionals in de wijk

Er is behoefte aan meer professionals in de wijk die deskundig zijn in het signaleren en ondersteunen van mensen met complexe psychische problemen. De leerproducten van GGZ Ecademy zijn niet alleen relevant voor studenten die later een loopbaan ambiëren in de geestelijke gezondheidszorg maar ook voor degene die zorg in de wijk geven.


Lees verder...

GGZ Ecademy en scholen gaan intensief samenwerken

8 mbo en hbo-instellingen hebben zich aangemeld als lid bij GGZ Ecademy. Deze scholen maken vanaf augustus 2018 in hun lessen gebruik van de e-learningmodules  van GGZ Ecademy. Ook nieuwe scholen kunnen zich aanmelden. 


Lees verder...

Seminar e-mental health in opleidingen; nu en in de toekomst

Projectleider Rob Keukens verzorgt voor GGZ Ecademy een workshop tijdens het 2e eMEN seminar op 10 april. Het opleiden en trainen van de huidige en toekomstige GGZ professionals is cruciaal voor succesvolle integratie van e-mental health technologie in de dagelijkse zorgprocessen.


Lees verder...

Mbo- en hbo instellingen kunnen gebruikmaken van netwerk en materialen van GGZ Ecademy

Begin februari hebben alle deelnemers aan het project Samenwerking Scholen - GGZ Ecademy een aantrekkelijk voorstel ontvangen om op reguliere basis lid te worden van GGZ Ecademy.


Lees verder...

Scholenproject voortgezet

Het scholenproject waarbij 17 MBO’s en HBO’s toegang kregen tot het lesmateriaal van GGZ Ecademy wordt het schooljaar 2017/2018 voortgezet.


Lees verder...

Project GGZ Ecademy 2014-2015

De leerlijn Ambulantisering en 2 e-learning modulen eHealth zijn concrete resultaten van het project GGZ Ecademy 2014-2015. Een project dat mogelijk is gemaakt met een financiële bijdrage van het O&O-fonds GGZ en dat liep van juni 2014 tot juli 2016. Het project GGZ Ecademy 2014-2015 bestond uit een driel deelprojecten: Ambulantisering, e-Health, Samenwerking bij Scholing.


Lees verder...

Warme zomer voor Project Samenwerking Scholen

Het Project Samenwerking Scholen beleeft een warme zomer. Onlangs sloten de participerende MBO’s en HBO’s samen met GGZ Ecademy het schooljaar tevreden af.


Lees verder...

GGZ Ecademy participeert in nieuwe projectaanvragen

GGZ Ecademy is in verschillende samenwerkingsverbanden betrokken bij een aantal projectaanvragen met uiteenlopende thema’s.


Lees verder...

Kick-off Samenwerkingsproject Scholen groot succes!

Het project Samenwerking Scholen is een feit. Studenten van maar liefst 16 MBO’s en HBO’s maken de komende maanden kennis met de modules van GGZ Ecademy.


Lees verder...

Lidmaatschap mbo- en hbo-scholen

Mbo- en hbo-scholen kunnen sinds maart 2018 lid worden van GGZ Ecademy. De leden van GGZ Ecademy willen met het openstellen van het lidmaatschap voor scholen een bijdrage leveren aan het onderwijsprogramma van de opleidingen en de afstand tussen school en werkveld verkleinen. Een voordeel voor de ggz-instellingen is dat ze hierdoor sneller kwalitatief goed personeel kunnen werven. Voor studenten vormen de e-learningmodules een goede voorbereiding op bijvoorbeeld een stage in de ggz.

Door het lidmaatschap kunnen docenten in de lessen gebruikmaken van de e-learningmodules van GGZ Ecademy. Daarnaast krijgen de scholen toegang tot het netwerk van GGZ Ecademy.

E-learning

De scholen krijgen toegang tot een interessant aanbod van modules. Afhankelijk van het soort lidmaatschap kunnen de scholen gebruikmaken van 10 of meer modules uit het totaal aanbod van 65 actuele e-learningmodules. Docenten maken zelf per schooljaar een keuze uit de leerproducten rond thema’s als Psychopathologie, Geneesmiddelen & Somatiek, Herstel, Motiverende gespreksvoering en Voorbehouden handelingen. Studenten volgen de modules zelfstandig of samen met de docent in vormen van blended learning en/of tijdens de colleges. Veel opleidingen zoals Social Work, Toegepaste Psychologie en Verpleegkunde hebben inmiddels modules opgenomen in hun lesprogramma's.

Netwerk

Tijdens kwartaalbijeenkomsten en seminars wisselen meer dan 65 leden kennis en ervaring uit en de contactpersonen van de scholen zijn welkom om een bijdrage te leveren aan deze bijeenkomsten.

Lidmaatschap

De hoogte van de contributie voor het lidmaatschap van de scholen hangt af van de mate waarin de leerproducten van GGZ Ecademy gebruikt gaan worden en wordt bepaald door de combinatie van het aantal gekozen modules en het aantal studenten dat toegang krijgt tot de leerproducten.

Aanmelden

Ook nieuwe onderwijsinstellingen kunnen zich als lid aanmelden. Meer informatie over dit aanbod? Neem dan contact op met Rob Keukens (projectleider) of Arjan Pronk (directeur GGZ Ecademy) door een bericht naar info@ggzecademy.nl te sturen. 

De e-learning-modules in het assortiment van GGZ Ecademy zijn niet alleen voor studenten met een toekomst in de ggz waardevol. Ook in de thuiszorg, in verpleeg- en ziekenhuizen en in het sociaal domein kampen veel mensen met psychische problemen. Voor studenten in die richtingen heeft het e-learning materiaal ook veel te bieden.


 

Terug naar overzicht