ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Prevention and early recognition of child sexual abuse

Prevention and early recognition of child sexual abuse

Deze cursus bestaat uit drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt gepresenteerd door een internationale autoriteit op het gebied van de aanpak van kindermishandeling en in het bijzonder van seksueel misbruik:
Dr. Eileen Vizard, kinder- en volwassenen psychiater vertelt over de achtergrond van  plegers van seksueel misbruik en over de rol die ouders en professionals kunnen spelen in het voorkomen en vroegtijdig signaleren van misbruik. Ook leert u  leert  hoe u effectief  kunt reageren op vroege signalen. 
Joan van Niekerk, Msc and social worker, vertelt waarom het belangrijk is dat professionals aandacht besteden aan jongens en mannen om op die manier te voorkomen dat zij plegers worden van seksueel misbruik. Zij vertelt over de rol die mannen en jongens spelen in ouderschap en hoe u daar als professional een positieve bijdrage aan kunt leveren.
Dr. Arnon Bentovim, Child and Family Psychiatrist, legt uit hoe u, aan de hand van het seven stages model een adequate  assessment, analysis and intervention doet wanneer u vermoedt dat een kind seksueel misbruikt is en/of wordt  mishandeld en verwaarloosd.
De cursus bevat een bibliotheek met aanvullende informatie over seksueel misbruik bij kinderen, preventie en vroege herkenning van seksueel misbruik en over het seven stages model.

Doelgroep

Verdieping voor verpleegkundigen, maatschappelijk werkers behandelaars (psychologen, psychiaters), psycho- en sociotherapeuten, aandachtsfunctionarissen kindermishandeling en huiselijk geweld

Doorlooptijd

35 minuten.

Accreditatie

Dit e-college is niet geaccrediteerd.

Taal

Deze module is Engelstalig.

 

Deze module is ontwikkeld door Augeo.

 

 

Terug naar overzicht