ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Lange termijn gevolgen van kindermishandeling

Lange termijn gevolgen van kindermishandeling

De rode draad in de cursus Lange termijn gevolgen van kindermishandeling vormt het baanbrekende onderzoek van dr. Vincent Felitti naar het verband tussen kindermishandeling en gezondheidsklachten in volwassenheid, the ACE Study.
Drie Nederlandse deskundigen reageren op de uitkomsten van deze studie. Drs. Margreet Visser, psychotherapeut en coördinator Kinder- en Jeugdtraumacentrum Haarlem, gaat in op de effecten van kindermishandeling op de ontwikkeling van kinderen. Dr. Marcel Mannens, hoofd Diagnostiek laboratorium Academisch Medisch Centrum Amsterdam, vertelt over de invloed van kindermishandeling op het functioneren van genen. En dr. Onno van der Hart, psychotraumatoloog Sinaï centrum voor Geestelijke Gezondheid Amstelveen, legt uit op welke manier de gevolgen van kindermishandeling in de volwassenheid merkbaar kunnen zijn en hoe je negatieve jeugdervaringen bespreekbaar kunt maken met volwassen cliënten.

Doelgroep

Verdieping voor verpleegkundigen, maatschappelijk werkers behandelaars (psychologen, psychiaters), psycho- en sociotherapeuten, aandachtsfunctionarissen kindermishandeling en huiselijk geweld

Doorlooptijd

45-60 minuten.

Accreditatie

Dit e-college is niet geaccrediteerd.

 

Deze module is ontwikkeld door Augeo.

 

 

Terug naar overzicht