ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Kind en trauma, het dagelijks leven

Kind en trauma, het dagelijks leven

Getraumatiseerde kinderen kunnen last hebben van heftige emoties, ze zijn bang om bepaalde dingen te doen en gaan dat uit de weg, ze schrikken snel, hebben lichamelijke klachten en slapen slecht. Voor de kinderen is het belangrijk dat de volwassenen hen steunen en veiligheid bieden, zodat ze de traumatische ervaring(en) kunnen verwerken.
Volwassenen voelen met het kind mee, willen het zoveel mogelijk steunen en helpen, maar weten niet goed hoe. Voor volwassenen is het vaak moeilijk keuzes maken in het kind steunen door extra zorg, aandacht en uitzonderingen op dagelijkse regels, of juist veiligheid bieden door het normaliseren van zorg, aandacht en het handhaven van dagelijkse regels.
In deze webinar wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn van trauma bij kinderen en wat volwassenen kunnen doen om hen zo goed mogelijk te begeleiden in het dagelijks leven.

Doelgroep

Verdieping voor verpleegkundigen, maatschappelijk werkers behandelaars (psychologen, psychiaters), psycho- en sociotherapeuten, aandachtsfunctionarissen kindermishandeling en huiselijk geweld

Doorlooptijd

30 minuten.

Accreditatie

Dit e-college is niet geaccrediteerd.

 

Deze module is ontwikkeld door Augeo.

 

 

Terug naar overzicht