ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Seminar over opleidings- en beroepsprofielen

Seminar over opleidings- en beroepsprofielen

Op 12 december organiseert GGZ Ecademy een seminar over de betekenis van nieuwe opleidings- en beroepsprofielen voor de praktijk! Een beroepsprofiel beschrijft de kern van een beroep. Aan de hand van eisen en kwalificaties wordt vastgesteld waar iemand die een bepaald beroep wil uitoefenen, minimaal aan moet voldoen. Opleidingsprofielen beschrijven de curricula die studenten moeten volgen om zich te kunnen kwalificeren als beroepsbeoefenaar. Omdat de wereld om ons heen steeds verandert, bijvoorbeeld omdat er anders over gezondheidszorg wordt gedacht of dat er zich nieuwe beroepen aandienen, ontstaat er als gevolg daarvan behoefte aan nieuwe opleidings- en beroepsprofielen waarin die actualiteit is geïntegreerd. Als alles volgens plan verloopt, zal in 2020 met de invoering van de Nieuwe Wet BIG II, het nieuwe beroepsprofiel voor verpleegkundigen gelden en zullen tevens de eerste HBOV studenten, die volgens het nieuwe opleidingsprofiel BN2020 zijn opgeleid, afstuderen. In 2003 betrad de ggz agoog voor het eerst het werkveld en in 2012 zag hun beroepscompetentieprofiel het licht. Een jaar later werd, als leidraad voor hogescholen, het landelijk onderwijsarrangement Afstudeerrichting ggz-agoog gepubliceerd. 

Tijdens het seminar zullen we onderzoeken wat de betekenis van de nieuwe opleidings- en beroepsprofielen is voor de dagelijkse praktijk. We doen dit aan de hand van twee bijdragen.
Caroline van Mierlo, adviseur van de beroepsvereniging V&VN, geeft een overzicht van de ontwikkelingen rondom de verpleegkundige profielen. Annemarie Lucas, projectleider landelijk samenwerkingsverband ggz-agoog en coördinator ggz-agoog van de Hogeschool Windesheim, bespreekt vanuit ggz-agogisch perspectief de betekenis van de competentie- en opleidingsprofielen.

Vragen die daarbij aan de orde komen zijn onder meer: Wat het betekent als ggz instellingen stagiaires krijgen die volgens nieuwe curricula zijn opgeleid? En wat zijn de gevolgen voor zittende beroepsbeoefenaren die nog volgens oude regelingen en competentieprofielen zijn geschoold? Afsluitend willen we met de gastsprekers en de aanwezigen in de zaal interactief van gedachten wisselen over de vraag: Wat is de relevantie voor GGZ Ecademy van hetgeen aan de orde is geweest.

Praktische informatie

De bijeenkomst start om 15.00 uur en vindt plaats bij één van onze leden GGZ Centraal in Amersfoort, Congrescentrum De Veste, locatie Zon & Schild, Utrechtseweg 266 3818 EW Amersfoort, maar we bieden ook de mogelijkheid om de presentaties via livestream te volgen. Binnenloop voor het seminar is vanaf 14.30 uur en omstreeks 17.00 uur is het seminar afgelopen. Aan het seminar zijn géén kosten verbonden. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen is welkom. Ken je andere geïnteresseerden, nodig ze gerust uit

Wil je graag de presentaties bijwonen en in gesprek gaan over bovenstaand onderwerp, meld je dan aan via onderstaande buttons. 

         

Aanmelden voor het seminar kan tot 4 december 2018.

Terug naar overzicht