ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Keuze uit meer dan 100 leerproducten

Keuze uit meer dan 100 leerproducten

Het centraal leerplatform biedt toegang tot meer dan 100 leerproducten in verschillende werkvormen zoals geaccrediteerde leertrajecten, werkplekondersteuning, activiteitenbank en begeleidingstrajecten. Leden bepalen zelf hoe ze deze leerproducten inzetten. De leerproducten kunnen bijvoorbeeld worden ingezet in hun eigen scholingstrajecten waarbij een klassikale training wordt voorafgegaan door een e-learning van GGZ Ecademy.

De verschillende werkvormen zijn:

Leertrajecten

Een leertraject dient als scholing, waarbij vaardigheden kunnen worden eigengemaakt, een attitudeverandering kan worden gestimuleerd of andere vormen van kennis kunnen worden vergaard. Een leertraject bestaat uit casuïstiek, theorie en toetsing. In vrijwel alle gevallen is een leertraject geaccrediteerd.

Basis op orde

Basis op orde is een leertraject waarin kort maar krachtig wordt ingegaan op een bepaald thema waarvoor al standaard leertrajecten bestaan. Basis op orde is bedoeld als opfrisser en als check voor de deelnemer om te kijken of eerder opgedane kennis nog aanwezig is. Het bevat actuele informatie rond een thema en een test om te meten of de kennis van de deelnemer op niveau is.

Werkplekondersteuning

Werkplekondersteuning is bedoeld als ondersteuning in de praktijk zodat je tijdens je werk een snel iets kunt opzoeken.  De ondersteuning bestaat uit praktische informatie zoals checklists, overzichten en aandachtspunten. Hierdoor kan een medewerker snel informatie opzoeken en toepassen in de praktijk.

Activiteitenbank

De activiteitenbank is een verzameling van alle casussen uit leertrajecten in een bepaald thema. Daarnaast bevat een activiteitenbank producten die kunnen worden ingezet als hulpmiddel bij trainingen of teambesprekingen. Denk daarbij aan scans en opdrachten om er bijvoorbeeld achter te komen hoe bepaalde processen op jouw afdeling of in jouw team verlopen. Met deze materialen kunnen trainers hun eigen leertraject en/of trainingen aanvullen. 

Begeleidingstraject

In een begeleidingstraject worden alle onderdelen opgenomen die te maken hebben met de begeleiding van de deelnemer. Vanuit het begeleidingstraject wordt verwezen naar zelfstandig te doorlopen leermiddelen. Dit onderdeel is nog volop in ontwikkeling (oktober 2018).

Terug naar overzicht