ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Relationele veiligheid

Veel nieuwe leerproducten opgeleverd

In de afgelopen maanden zijn veel nieuwe leerproducten aan de leden van GGZ Ecademy opgeleverd. Naast nieuwe producten voor basis op orde zijn de Werkplekondersteuning en de Activiteitenbank aangevuld met nieuwe elementen.


Lees verder...

Relationele veiligheid

Productcode: ForReV_LT_0203

Dit product is onderdeel van de forensische leerlijn. Klik hier voor meer informatie over deze leerlijn.

In dit verdiepingsleertraject gaat de deelnemer aan de slag met relationele veiligheid. ​Hij leert welke elementen van belang zijn voor de veiligheid om aandacht aan te besteden: het team, de cliënten, de wereld binnen en de buitenwereld. De deelnemer leert aan de hand van de methode ‘See (zien), Think (denken), Act (doen)’ wat hij en z'n team kunnen doen om relationele veiligheid te vergroten.

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit medewerkers die werkzaam zijn in de forensische zorg en direct contact met cliënten hebben. De forensische psychiatrie houdt zich bezig met personen die van de rechter een vrijheidsbeperkende maatregel hebben gekregen, in combinatie met gedwongen verpleging en behandeling. De forensische medewerkers werken vaak in de rol van sociotherapeut, sociotherapeutisch medewerker of activiteitenbegeleider. Desondanks hebben ze vaak een verschillende opleidingsachtergrond. Veel voorkomende opleidingsachtergronden zijn:

Op het niveau:

Doorlooptijd

2,5 uur

Leerdoelen

De deelnemer erkent het belang van relationele veiligheid in de behandeling van de cliënt;

Accreditatie

Dit leertraject is geaccrediteerd door:

Gratis

Dit product is een gratis product. Klik hier voor meer informatie. Gebruik bij aanmelden de aanmeldcode EXTECAWEBSITE.

 

Terug naar overzicht