ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over De forensische cliënt

EFP en GGZ Ecademy lanceren de Forensische Leerlijn

GGZ Ecademy heeft in samenwerking met het EFP en met gelden van KFZ de Forensische Leerlijn ontwikkeld. Met deze leerlijn ontstaat een mooi aanbod waarvan cursisten uit het gehele forensische veld gratis gebruik kunnen maken. 


Lees verder...

De forensische cliënt

Productcode: ForCli_LT_0159

 Forensische leerlijn

Dit product is onderdeel van de forensische leerlijn. Klik hier voor meer informatie over deze leerlijn.
Dit leertraject geeft de forensische professional inzicht in de doelgroep waarmee hij werkt. Het geeft basisinformatie over de doelgroep, mogelijke psychiatrische stoornissen en daarbij behorende gedragskenmerken. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de professional de cliënt niet zozeer ziet als delinquent, maar als persoon. Ook wordt het belang van heldere communicatie en de valkuilen voor miscommunicatie belicht. Ook het waarnemen, analyseren en coderen van gedrag wordt behandeld, gerelateerd aan persoon, context en psychopathologie. Aan het einde van dit leertraject heeft de professional inzicht in de doelgroep waarmee hij werkt en weet hij op hoofdlijnen waar hij rekening mee moet houden in de communicatie.

Doelgroep

De doelgroep zijn medewerkers die werkzaam zijn in de forensische zorg (ambulant, gesloten en open) en direct contact met cliënten hebben. Het kan ook dat ze werkzaam zijn in een instelling met cliënten waar het gedrag vraagt om forensische benadering, eventueel zonder forensische titel. Veel voorkomende opleidingsachtergronden zijn:

Dit leertraject is ook geschikt voor ondersteunende medewerkers met direct cliëntcontact.

Op het niveau:

Doorlooptijd

2 uur.

Leerdoelen

Na afronding van het leertraject weet de forensisch professional:

Accreditatie

Voor dit leertraject is accreditatie aangevraagd bij:

Gratis

Dit product is een gratis product. Klik hier voor meer informatie. Gebruik bij aanmelden de aanmeldcode EXTECAWEBSITE.

Terug naar overzicht