ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Kennismakingsdag GGZ Ecademy

Kennismakingsdag GGZ Ecademy 1 november

Op woensdag 1 november is er weer de jaarlijkse kennismakingsdag. In korte presentaties schetsen we een beeld van wat GGZ Ecademy doet en voor je kan betekenen.


Lees verder...

Kennismakingsdag GGZ Ecademy

Op woensdag 1 november kwamen potentiële leden en andere geïnteresseerden naar de kennismakingdag van GGZ Ecademy. Een enthousiaste groep van meer dan 30 deelnemers werd door Kees Spitters (voorzitter) geïnformeerd over het ontstaan van de vereniging en de activiteiten in de afgelopen 6 jaar. In de daaropvolgende presentaties kregen de toehoorders informatie over de lesmaterialen van van GGZ Ecademy en de manier waarop deze ontwikkeld worden.

Gedreven redactieraadslid Hans van Essen (GGZ Centraal) vertelde over de werkwijze van de redactieraden en zijn bijdrage als redactieraadslid. Ook het centrale leerplatform (CLP) als leermanagementsysteem met diverse extra mogelijkheden werd uitvoerig besproken. Klankbordgroepleden Marian Euverman (VNN) en Nora Caerteling (Pro Persona) gaven een kijkje in eigen keuken en vertelden hoe zij omgaan met het blenden van de lesmaterialen en het implementeren van modulen. Wilda Kool (Implementatiecoördinator) gaf tips over het motiveren van medewerkers om ook echt aan de slag te gaan met al die mooie materialen.

Voor de leden die tijdelijk een paar extra handjes nodig hebben bij het implementeren van e-learning is Paul Govers (Arkin) op afroep beschikbaar. In zijn presentatie gaf hij uitleg over het project Hands-On met vooral heel praktische ondersteuning bij vragen van leden. In de andere presentaties werden tips gegeven over het inzetten van al die mooie materialen op de werkvloer. Dit alles om medewerkers vaker in aanraking te brengen met de lesmaterialen, enthousiast te maken, maar ook om ze heel snel antwoord te geven bij acute vragen uit de praktijk. GGZ Friesland kreeg in het project GGZ College een ondersteuning door inzet van het videoplatform. Zij maken daardoor prachtige uitzendingen in de GGZ Colleges en lieten die door middel van een filmpje zien.

Arjan Pronk (directeur GGZ Ecademy) benadrukte in zijn presentatie de voordelen van het samenwerken in een enorm netwerk van inmiddels 53 leden. ‘De leden hebben een eigen stem in de ontwikkeling van de materialen en staan aan het roer van de vereniging.’ Hij sloot af met: ’Nieuwe leden die een stem willen hebben in een bruisende vereniging en een bijdrage willen leveren (groot of klein) in het verder ontwikkelen van de vereniging zijn van harte welkom!’

Wil je graag in een persoonlijk gesprek kennismaken met GGZ Ecademy of wil je bij een volgend event aanwezig zijn? Stuur dan een bericht naar  info@ggzecademy.nl

 

Terug naar overzicht