ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Film Of ik gek ben

Film Of ik gek ben wint Amerikaanse prijs

De speelfilm Of ik gek ben van regisseur Frank Lammers is vorige week op het Footcandle International Film Festival in de staat North-Carolina uitgeroepen tot beste speelfilm. Leden van GGZ Ecademy kunnen de film sinds vorig jaar inzetten als lesmateriaal.


Lees verder...

Film Of ik gek ben

Productcode: OfikGB_LT_0096

Leden van GGZ Ecademy hebben de mogelijkheid de film Of ik gek ben in te zetten als lesmateriaal. De film is gratis beschikbaar via de mediasite van GGZ Ecademy.

Klik hier voor de trailer van de film.

Inhoud

Of ik gek ben is een tragikomedie die in het voorjaar en de zomer van 2016 in de bioscoop draaide. De film heeft een thrillerachtige ontknoping, waarna blijkt dat sommige eerdere scènes niet zo onschuldig zijn als in eerste instantie leek. Met deze nuancering in het achterhoofd, is de film een waardevol instrument om het leven in een kliniek, de rol van hulpverleners en onderwerpen als psychose, stigma en seksualiteit onder de loep te nemen. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door de film met hulpverleners en/of cliënten te bekijken en na afloop te praten en discussiëren over wat de film losmaakte. Ook is het mogelijk om één, of meerdere, thema’s uit de film te kiezen en hem specifiek op deze onderwerpen te bekijken. Hierdoor kan verdieping plaatsvinden, kennis worden verrijkt en worden medewerkers uitgedaagd om naar hun eigen rol te kijken.

Handleiding

Bij de film is een handleiding gemaakt die verschillende thema's aanroert en teams aanzet tot (zelf)reflectie op uiteenlopende onderwerpen zoals veiligheid, stigmatisering en leven in een instelling.

 

Terug naar overzicht