ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Transitiecoach voor jongeren met een LVB

Gratis leerproducten beschikbaar

GGZ Ecademy heeft in samenwerking met partners en met gelden van derden een groot aantal leerproducten ontwikkeld die de vereniging gratis ter beschikking stelt aan iedereen die ggz zorg verleent. Wil je weten welke leerproducten het betreft en wat voor jou interessant is? Kijk in de productcatalogus of meld je aan voor de leeromgeving voor externen en kijk wat je wilt volgen.


Lees verder...

Transitiecoach LVB opgeleverd

Na een succesvolle pilot hebben GGZ Ecademy en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie een nieuw (online) scholingstraject gelanceerd voor het opleiden tot transitiecoach van jongeren met een lichte verstandelijke beperking en psychische problemen.


Lees verder...

Opleidingstraject transitiecoach LVB

Samen met Kenniscentrum KJP heeft GGZ Ecademy een opleidingstraject ontwikkeld voor de transitiecoach die jongeren met een LVB begeleidt.


Lees verder...

Transitiecoach voor jongeren met een LVB

Productcode: Tranco_LT_0139

De transitiecoach LVB ondersteunt bij het zelfstandig worden van de jongere. Een transitiecoach kan snel blokkades detecteren die gaan over de transitie van de cliënt. Deze lost hij niet op voor de cliënt, maar hij helpt de cliënt hier regie over te nemen. De coach maakt niet de keuzes als behandelaar, maar heeft wel contact met de behandelaar. De transitiecoach begeleidt de cliënt in de transitie van 16 tot 18,5 jaar met eventuele uitloop afhankelijk van de jongere. Hierin vindt de transitie van de jeugd ggz naar ggz voor volwassenen plaats. Hierbij zorgt de transitiecoach voor een warme overdracht.

Doelgroep

De transitiecoach licht verstandelijk beperkten (LVB) is een HBO-geschoolde professional, met affiniteit met de LVB-doelgroep. Hij/zij heeft kennis over LVB, psychische stoornissen en de sociale kaart. De coach vormt een vertrouwd en vast aanspreekpunt voor de jongere met een LVB en psychische klachten. Veelvoorkomende functies passend bij deze doelgroep zijn:

Op het niveau: HBO(+);

Doorlooptijd

3 uur + 3 uur praktijkopdrachten (facultatief)

Leerdoelen

Na afronding van het leertraject:

Voorwaarden

Voor iedereen beschikbaar

Omdat dit leetraject is gefinancieerd door Innovatiefonds Zorgverzekeraars met input van Kenniscentrum Kinder en Jeugdpsychiatrie is het gratis beschikbaar voor iedereen. Wanneer je deze e-learning wilt volgen, neem dan contact op met Maartje van den Essenburg van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie via m.vandenessenburg@kenniscentrum-kjp.nl. 

Accreditatie

Voor dit leertraject wordt accreditatie aangevraagd bij:


 

Terug naar overzicht