ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Transitiecoach voor jongeren met een LVB

Opleidingstraject transitiecoach LVB

Samen met Kenniscentrum KJP heeft GGZ Ecademy een opleidingstraject ontwikkeld voor de transitiecoach die jongeren met een LVB begeleidt.


Lees verder...

Transitiecoach voor jongeren met een LVB

Met dit leertraject wordt momenteel een pilot gedraaid. In september volgt de definitieve oplevering aan leden van GGZ Ecademy.

De transitiecoach LVB ondersteunt bij het zelfstandig worden van de jongere. Een transitiecoach kan snel blokkades detecteren die gaan over de transitie van de cliënt. Deze lost hij niet op voor de cliënt, maar hij helpt de cliënt hier regie over te nemen. De coach maakt niet de keuzes als behandelaar, maar heeft wel contact met de behandelaar. De transitiecoach begeleidt de cliënt in de transitie van 16 tot 18,5 jaar met eventuele uitloop afhankelijk van de jongere. Hierin vindt de transitie van de jeugd ggz naar ggz voor volwassenen plaats. Hierbij zorgt de transitiecoach voor een warme overdracht.

Doelgroep

De transitiecoach licht verstandelijk beperkten (LVB) is een HBO-geschoolde professional, met affiniteit met de LVB-doelgroep. Hij/zij heeft kennis over LVB, psychische stoornissen en de sociale kaart. De coach vormt een vertrouwd en vast aanspreekpunt voor de jongere met een LVB en psychische klachten. Veelvoorkomende functies passend bij deze doelgroep zijn:

Op het niveau: HBO(+);

Doorlooptijd

3 uur + 3 uur praktijkopdrachten (facultatief)

Leerdoelen

Na afronding van het leertraject:

Voorwaarden

Accreditatie

Voor dit leertraject wordt accreditatie aangevraagd bij:


 

Terug naar overzicht