ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Project Curriculum ggz

Project Curriculum ggz

Inmiddels zijn er voor de leden van GGZ Ecademy 60 e-learningmodules beschikbaar over ggz specifieke thema’s. Omdat daarmee al een groot deel van de basisbehoefte is vervuld, is GGZ Ecademy nu bezig met een verdiepende slag. Hierbij brengt GGZ Ecademy het complete curriculum van de ggz in kaart, waarbij voor alle leerproducten (en niet alleen die van GGZ Ecademy) in kaart gebracht voor welke doelgroep, ggz-context en welk niveau er welke opleidingstrajecten zijn. Zo zal binnen afzienbare tijd duidelijk moeten zijn wat het ideale leertraject is voor bijvoorbeeld een agoog, werkzaam in een ribw met patiënten met een verslaving. Het eindresultaat is een overzicht van alle ggz-beroepen en -werkvelden en de daarvoor benodigde scholing. GGZ Ecademy zal, daar waar er hiaten zijn in opleidingingsaanbod, materiaal gaan ontwikkelen.

Het Kennismodel geeft inzicht in het ggz-landschap in Nederland op dit moment. Het is voor GGZ Ecademy een basis om stukjes informatie en de leermiddelen op te gaan 'taggen', zodat die met een nieuw te bouwen tool makkelijk vindbaar worden voor alle medewerkers in de ggz in Nederland. Interesse in het model? Download hier de PDF bestand.  

Webinar: 'Word zelf de chef: leren in de ggz met het Kennismodel als menukaart'

Op 5 april 2017 organiseren we een webinar over dit onderwerp: 'Word zelf de chef: leren in de ggz met het Kennismodel als menukaart'. Dit is een webinar voor opleidingsadviseurs, projectleiders en managers van leden van GGZ Ecademy en andere belangstellenden. In dit webinar van 1,5 uur leer je o.a. hoe het Datamodel een beeld geeft van het ggz-landschap in Nederland en hoe andere organisaties dit al ingezet hebben. Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Terug naar overzicht