ga naar twitterga naar facebook

 

Nieuws over Werken met een meldcode in de ggz

Meldcode mag meer aandacht

Een onderzoek van de Inspectie van de Gezondheidzorg onder ruim 2300 zorgaanbieders en hulpverleners laat zien dat het gebruik van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en de kindcheck nog lang niet overal zijn ingeburgerd.


Lees verder...

Werken met een meldcode in de ggz

Productcode: MHGKGZ_LT_0010

Doelgroep

Deze cursus is voor alle medewerkers van de GGZ die met jonge en/of volwassen cliënten of patiënten werken (Aandachtsfunctionaris, Maatschappelijk werker, Psycholoog, Psychiater, Psychotherapeut, Sociotherapeut, Verpleegkundige).

Doorlooptijd

2 à 3 uur.

Leerdoelen

Demo

Klik hier om een demo van de module te bekijken.

Gebruikersgroep

Kennis over het onderwerp en ervaringen m.b.t. de implementatie van deze module worden door de leden van GGZ Ecademy uitgewisseld in de gebruikersgroep Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Extra informatie

De module ´Werken met een meldcode in de GGZ´ is door Augeo academy (onderdeel van Augeo-foundation), in samenwerking met GGZ Ecademy,  ontwikkeld. Hieronder zie je aanvullende informatie van Augeo over het onderwerp.

Accreditatie

Wie accreditatiepunten voor deze module wil ontvangen, maakt de toets via  Augeo. Daar is deze geaccrediteerd door:

Aanvullende cursussen en e-colleges

Naast de cursus ‘Werken met een meldcode’ zijn door Augeo diverse aanvullende cursussen en thematische e-colleges ontwikkeld. Voor managers en leidinggevenden is er bijvoorbeeld de cursus ‘Implementeren van een meldcode’. Ook is er een gratis cursus huwelijksdwang beschikbaar. Voorbeelden van e-colleges zijn ‘Communiceren over geweld’ en ‘Lange termijn gevolgen van kindermishandeling’.

Bekijk hier  het complete aanbod van Augeo voor de GGZ.

Tijdschrift Kindermishandeling

Tijdschrift Kindermishandeling is hét online magazine voor iedereen die met ouders en kinderen werkt. Het biedt professionals praktische informatie over de aanpak van kindermishandeling en is geheel gratis. Meld je hier aan als abonnee.

GGZ special

Bekijk de GGZ special over herstel na een traumatische ervaring.

 

 

 

Terug naar overzicht