ga naar twitterga naar facebook

Samenwerking ggz-instellingen

GGZ Ecademy is een coöperatieve vereniging van ggz-instellingen, die gezamenlijk e-learning ontwikkelen, onderhouden, inkopen en distribueren. Met de gezamenlijke aanpak wordt tegelijkertijd een bijdrage geleverd aan het borgen en delen van kennis binnen de ggz-instellingen.

GGZ Ecademy is in 2011 gestart als initiatief van 14 ggz-instellingen met het doel samen e-learningmodules te maken. In korte tijd bleek het mogelijk een groot aantal goede, actuele en betaalbare e-learningmodules te ontwikkelen.
Het initiatief vond verdere voortgang in 2013 met Parnassia Groep als penvoerder. Vanaf 2014 zijn de activiteiten van GGZ Ecademy gecontinueerd in een coöperatieve vereniging, waarbij ook instellingen, die eerder niet deelnamen aan het project, zich kunnen aansluiten.

Op dit moment zijn meer dan 50 instellingen uit de ggz, verslavingszorg, RIBW, KJP, SGLVG en de forensische psychiatrie lid van GGZ Ecademy.

EFP en GGZ Ecademy lanceren de Forensische Leerlijn

GGZ Ecademy heeft in samenwerking met het EFP en met gelden van KFZ de Forensische Leerlijn ontwikkeld. Met deze leerlijn ontstaat een mooi aanbod waarvan cursisten uit het gehele forensische veld gratis gebruik kunnen maken. 


Lees verder...

Ervaringen van studenten met leerproducten van GGZ Ecademy

Momenteel hebben 4700 studenten van voornamelijk verpleegkundige en social work opleidingen toegang tot de leerproducten van GGZ Ecademy.  De eerste ervaringen zijn positief. Veel gebruikte producten zijn: motiverende gespreksvoering, psychopathologie, persoonlijkheidsstoornissen, stemmingsstoornissen en de leerproducten over herstel.


Lees verder...

E-learning voor POH over problematisch middelengebruik: nu geaccrediteerd

De korte en gratis e-learning ‘POH-GGZ problematisch middelengebruik’ is nu officieel geaccrediteerd!


Lees verder...


Lees hier alle actuele berichten